باسکول چیست و انواع آن کدام است؟

باسکول معمولا به ترازویی گفته می‌شود که وزن‌های بالاتر از ۷۰ کیلوگرم را توزین می‌کند.

به گزارش ایسنا، بنابر اعلام تجهیزات، باسکول‌ها به لحاظ سیستم عملکرد و نوع کارکردشان به دسته‌های مختلفی تقسیم می‌شوند. این وسایل پرکاربرد بر اساس سیستم عملکرد به دو دسته دیجیتال و قپان تقسیم‌بندی می‌شوند. باسکول قپان به باسکول‌های سنگی قدیمی گفته می‌شود که به صورت دستی کار می‌کردند و نه تنها کار کردن با آن بسیار سخت بود بلکه میزان دقت آن نیز پایین بود و درصد خطای آنها در برخی مواقع تا چند کیلوگرم بود. نام دیگر باسکول قپان باسکول مکانیکی و یا باسکول دستی است و به این نام‌ها نیز شناخته شده است. باسکول دیجیتال باسکول‌های امروزی هستند که سازوکار آنها هوشمندانه است و با کمک جریان برق کار می‌کنند. سنسورهای هوشمند این نوع از باسکول‌ها به شما اجازه می‌دهد تا اوزان بیش از یک تن را با خطای کمتر از یک کیلوگرم محاسبه کنید و کار خود را با دقت بیشتری انجام دهید به همین دلیل اگر صاحب کسب و کاری هستید که دقت کار برای شما خیلی مهم است، خرید باسکول دیجیتالی را برای شما پیشنهاد می‌کنیم. تنها مزیت باسکول قپان نسبت به باسکول دیجیتال این است که راه‌اندازی آن نیازمند هیچ انرژی نیست و به راحتی می‌شود با آن کار کرد در مقابل باسکول دیجیتال شاید برای راه‌اندازی نیازمند انرژی الکتریسیته باشد ولی مزایای زیادی نسبت به باسکول دستی دارد.

انواع باسکول به لحاظ نوع کارکرد

باسکول‌ها به لحاظ نوع کارکردشان به چندین دسته مختلف تقسیم‌بندی می‌شوند که انواع مختلف آن عبارت‌اند از باسکول صنعتی و فروشگاهی، باسکول نفرکش و باشگاهی، باسکول آویز، باسکول جاده‌ای، باسکول قپان، باسکول پالت، باسکول دامکش، باسکول لاشه‌کش و باسکول بیمارستانی یا پزشکی که هر کدام از این ها بسته به موقعیت و نوع کارکردشان استفاده‌های متنوعی دارند و می‌توانند طیف گسترده‌ای از نیازهای کاربران را رفع نمایند. باسکول صنعتی هم مصرف صنعتی دارد و هم فروشگاهی و به خاطر لزوم اندازه‌گیری دقیق محصولات صنعتی و فروشگاهی دارای دقت بالایی هستند. باسکول صنعتی یا فروشگاهی معمولا خاصیت ضد آب دارند و در کسب و کارهای مرتبط با شیلات کاربرد بسیاری دارند. انواع باسکول صنعتی مجهز به چاپگر برای ثبت اطلاعات توزین می‌باشند.
باسکول‌ نفرکش و باشگاهی بیشتر برای توزین افراد در باشگاه‌های و جاهای دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد. باسکول نفرکش به دلیل اینکه وزن افراد را می‌سنجد معمولا بسیار دقیق است و یک علمک هستند که در برخی موارد مجهز به قد سنج نیز هست باسکول نفرکش معمولا بسیار محکم ساخته می‌شود زیرا در باشگاه‌ها، بیمارستان‌ها، مطب پزشکان و… مورد استفاده طیف گسترده‌ای از افراد قرار می‌گیرد.

باسکول آویز نوعی دیگر از انواع باسکول صنعتی دیجیتال است که قابل حمل بوده و اغلب در یک جای ثابت و به صورت عمودی نصب می‌شود. دقت، سرعت و ظرفیت توزین در انواع باسکول آویز اغلب هیچ تفاوتی با سایر انواع باسکول ندارد و تنها برخی از امکانات باسکول آویز با آنها متفاوت است. باسکول آویز چاپگر ندارد و تنها توانایی سنجش جرم مواد را دارد. برخی از انواع باسکول دیجیتال حتی به ۱۰ تن هم می‌رسد و این ظرفیت بسیار خوبی برای یک باسکول آویز است. بدنه انواع باسکول آویز از فلز سخت و مقاوم در برابر فشار و ضربه ساخته می‌شود. خرید باسکول دیجیتالی آویز می‌تواند تمامی نیازهای صنعتی شما را برآورده کند.
یکی دیگر از انواع باکسول صنعتی، نوع جاده‌ای آن است. باسکول جاده‌ای بزرگترین باسکول در میان انواع مختلف ترازو و باسکول است. نصب باسکول جاده‌ای نیازمند طی فرآیند ویژه‌ای است که علت اصلی آن بزرگ بودن دستگاه باسکول جاده ای است. البته سنگین بودن باسکول جاده‌ای نیز در این مساله موثر بوده است. باسکول‌های جاده‌ای دارای اتاق فرمانی با فاصله از خود دستگاه هستند تا امنیت اپراتور حفظ شود. عمده این دستگاه‌ها قابلیت این را دارند که وزن خالص دستگاه را بدون بار محاسبه کنند.
باسکول قپان هم نوع دیگری از انواع باسکول‌ صنعتی موجود در بازار است که به صورت دستی و از طریق سنگ جرم اجسام را می‌سنجد. باسکول قپان بیشتر در حوزه محصولات کشاورزی و دامپروری مورد استفاده قرار می‌گیرد. نوع دیگر باسکول، باسکول پالت است که برای توزین پالت‌های سنگین در مشاغل صنعتی کاربرد دارد.

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!